Bezpečnost na silnicích o víkendu pohlídá policie

Poslední prázdninový víkend patří z pohledu bezpečnosti na silnicích k rizikovým obdobím. V nadcházejících dnech proto budou na dodržování pravidel silničního provozu ve větší míře dohlížet policisté. S častějšími kontrolami by měli počítat i řidiči v našem kraji.

Ilustrační foto: Policie ČR

Policisté se zaměří například na dodržování rychlosti, používání bezpečnostních pásů a dětských autosedaček či technický stav vozidel, ale i na respektování dalších předpisů silničního provozu.

„Cílem dopravně bezpečností akce je pomoc v bezpečném návratu z dovolené všem motoristům a v případě dopravních komplikací pomoci v jejich rychlém odstranění,“ uvedl policejní mluvčí David Schön.

V rámci rizikového víkendu se policisté ve spolupráci s Českou kanceláří pojistitelů zapojí také do preventivní akce na dálnicích. Na vybraných krizových úsecích dálnic budou připraveny operativní hlídky dopravních policistů a odtahová vozidla, která budou připravena ihned vyrazit na pomoc řidičům v případě poruchy, či nehody a zajistit tak rychlé zprůjezdnění komunikace.

Vzhledem k očekávanému intenzivnímu silničnímu provozu policie apeluje na řidiče, aby byli ohleduplní, jezdili opatrně a dodržovali pravidla bezpečné jízdy. Zapomínat by neměli na pravidelné přestávky a dodržování pitného režimu.

Další zprávy z regionu