Blíží se Hafiáda, soutěž pro voříšky i čistokrevné psy

Oblíbená soutěž Hafiáda 2018 bez rasových předsudků se blíží. Zájemci o netradiční klání se ale mohou přihlásit už jen do zítřka. Akce se bude konat 1. září v Bystřici.

Do soutěže se může přihlásit jakýkoliv pes. Stačí jen nadšení jeho páníčka. Foto: archiv pořadatelů

Každý, kdo má rád psy, každý, kdo nějakého vlastní i třeba ten, kdo pořízení teprve zvažuje, se může přijít podívat nebo se i zapojit do soutěže Hafiáda 2018 bez rasových předsudků. Bude se konat 1. září v parku PZKO v Bystřici. Přihlášky je ale možné posílat už jen do pátku 10. srpna, (zájemci je najdou na www.hafiada.cz).

Pořadatelé připravili řadu soutěžních disciplín, jako například Poslušnost, O nejtvořivějšího voříška, Top čistokrevňák, volnou disciplínu Freestyle, Moderní Hafiboj nebo třeba Karneval pro páníčka i pejska či Nejmilejší štěně. Jak již název akce napovídá, zúčastnit se může každý pes bez ohledu na velikost či rasu. „Nelíbilo se nám, že většiny psích soutěží se mohou účastnit jen čistokrevní šampioni s předlouhým rodokmenem. Proto je tu soutěž Hafiáda, v níž se mohou o vítězství ucházet všichni pejsci bez rozdílu věku či původu. Letošní ročník Hafiády se stává v pořadí již šestým, a stejně jako doposud budeme rádi, když se sejdeme v hojném počtu, a společně znova prožijeme pohodový den plný zábavy a zajímavých originálních soutěží,“ uvedla za pořadatele Eva Matlochová.

Vyhlášeno je několik disciplín pro různé věkové kategorie. Foto: archiv pořadatelů

Na své si přijdou i diváci, pro které je připraven doprovodný program. Uvidí například ukázky služebního výcviku, agility nebo sebeobrany. Nebude chybět malování na obličej, jízda na koních a bohaté občerstvení.

První Hafiáda se konala již v roce 2012 pod taktovkou Evy Matlochové, která je rovněž její zakladatelkou, a jejího věrného spoluorganizačního kolektivu. Získané peněžní výtěžky z akce poputují na dobročinné účely. V loňských ročnících byly předány např. Městskému útulku pro psy Třinec a Moravskoslezskému spolku na ochranu zvířat, Mazlíkům v nouzi, canisterapeutickému pejskovi nebo děvčatům starajícím se o staré pejsky v Třinci na Osůvkách. „Letos zcela určitě najdeme vhodného kandidáta, který si za svou péči o opuštěné pejsky zaslouží dárek od nás všech,“ doplnila Eva Matlochová.

Další zprávy z regionu