Buďte fit, zúčastněte se Vrchařské koruny Třinecka

Pokud máte rádi hory, pohyb na čerstvém vzduch a jste i soutěživí, zapojte se do akce pod názvem Vrchařská koruna Třinecka. Letos přibyla novinka, akce se mohou zúčastnit i děti a mládež coby třídní kolektivy.

Jedním z vrcholů je i královna Moravskoslezských Beskyd Lysá hora. Foto: RM

Vrchařská koruna Třinecka je určena pro všechny milovníky cyklistiky, turistiky, fotografování a krásné přírody Beskyd bez ohledu na věk či pohlaví. Cílem této výzvy je navštívit během určené doby 20 předepsaných vrcholů a na každém se vyfotografovat.

„Vrchařská koruna Třinecka začala 1. dubna a končí 30. listopadu. Během té doby je možné nahrávat fotografie vrcholů na web vk3.majday.cz. Zapojit se do VK3 můžete kdykoliv v průběhu výzvy, stačí se zaregistrovat a vyrazit na hory,“ říká pořadatel Tomáš Sedláček.

Ti, kteří úspěšně zdolají všechny vrcholy, se můžou těšit na památeční medaile a první tři budou vyhlášeni na akci Maj:Day, která se bude konat 11. srpna. Navíc každý, kdo úspěšně zdolá všechna předepsaná místa, bude zařazen do slosování o speciální hodnotnou cenu – let balonem nad pohořím Beskyd v oblasti Třinecka. Každý má šanci let vyhrát.

Vrchařská koruna má letos jednu novinku. Tou je soutěž pro všechny třídy základních a středních škol v regionu Těšínska, Třinecka a Jablunkovska. „Kromě klasické koruny jsme pro naše mladší sportovce připravili také kategorii junior. Patnáct jednotlivců z každé třídy musí zdolat v termínu od 1. dubna do 10. června libovolných 15 ze 16 vrcholů. Každý vrchol však musí zdolat minimálně jeden nový člověk (tj. minimálně 15 dětí se musí zapojit a vystoupit na alespoň jeden vrchol). Jako šestnáctou je nutno poslat společnou fotografii odkudkoliv se všemi 15 žáky spolu s třídním učitelem. Do popisku přidejte název třídy, třídního učitele, školy a adresu školy,“ vyzval děti a studenty Tomáš Sedláček.

Pokud se chcete Vrchařské koruny Třinecka zúčastnit nebo si potřebujete ujasnit podmínky, jděte na webové stránky http://vk3.majday.cz/, kde kromě podrobností o soutěži a jednotlivých vrcholech najdete i registraci do samotné soutěže.

Více se dočtete v Třineckému Hutníku.

Další zprávy z regionu