Bystřice chystá chodník směr Nýdek

Z dokončeného chodníku Na Pasekách se těší v Bystřici, ač nedopadlo vše podle představ. Na druhou stranu obec zároveň usiluje, aby se co nejdříve začal stavět chodník na hranici s Nýdkem. Tato stavba je včetně terénních úprav vyčíslena na 12 milionů korun. Ve hře je i dotace.

Nová část chodníku od kruhového objezdu ve směru na Milíkov. Foto: tm

Vedení Bystřice ví, že lidé si chodník na Nýdek přejí. Vždyť podle různých zdejších šetření či anket mezi občany je prioritou číslo 2 hned po zóně Hluchová. „Tím chci říct, že pokud bychom neuspěli s žádostí o dotaci, do stavby bychom se zřejmě pustili z vlastních zdrojů,“ nastínil starosta Bystřice Roman Wróbel. Podle něj nyní Bystřičtí čekají na vydání stavebního povolení.

„Když získáme stavební povolení, tak dáme do kupy projektovou žádost na Státní fond dopravní infrastruktury, což musíme stihnout do poloviny října. Pak počkáme, zda dostaneme peníze na dofinancování,“ řekl starosta a upřesnil, že zmíněný chodník povede od katastrální hranice s Nýdkem až po restauraci Bowling. „V Nýdku jsou o krok dopředu. Stihli předložit projektovou žádost na Státní fond dopravní infrastruktury již vloni a byla jim přiznána dotace na stavbu chodníku od Nýdečanky až po katastr s Bystřicí,“ přiblížil Wróbel.

Více přinášíme v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu