Bystřice otevřela hřiště pro plážový volejbal i dovádění dětí

Že jsou jeden tým – jak hovoří i název jejich posledního projektu – potvrzuje spolupráce Bystřice a polské Brenne několik let. Obce spolu dokončily již pátý společný záměr, kterým je na české straně beach volejbalové a dětské hřiště.

V den slavnostního otevření hřiště se utkaly týmy Bystřice a Brenne. Foto: ab

Plážové hřiště pro volejbal, pískoviště, houpačky i atrakce z lan nově oživují lokalitu v Urviskách, kousek za areálem PZKO. Slavnostně nový sportovní i hrací areál otevřeli minulou středu.

Půlmilionová investice, kterou pokryla z 90 procent dotace, je tak dalším krokem revitalizace odpočinkového prostoru kolem říčky Hluchové. „Zóna klidu je tou nejdůležitější věcí pro naše občany napříč generacemi. Z veřejných fór a dotazníkového šetření vzešlo, že devět z deseti lidí chce tento prostor kolem Hluchové využívat pro odpočinek, procházku,“ uvedl bystřický starosta Roman Wróbel s tím, že právě proto se obec na tuto lokalitu zaměřuje.

Od loňska se celý okruh těší z nového povrchu, nyní přibylo sportoviště. Pět splavů nabízí lidem příjemné osvěžení během horkých dnů a dřevěné sochy zvířat, které v minulém týdnu doplnily další tři kousky, jen krásně dokreslují půvabné, zelené místo kousek od centra obce. „A v plánu je i další investice, a to do veřejného osvětlení podél toku, kde mají vzniknout také odpočinkové zálivy třeba pro zamilované,“ uvedl starosta.

Zatímco Bystřičtí si užívají beach volejbalové matche, v Brenne rozšířili sportovní infrastrukturu o venkovní bowling. „Je to náš pátý společný projekt. Kromě toho, že vzniká něco nového, je tady i faktor spolupráce, se kterým se pojí i důvěra. Mikroprojekty jsou naše malé radosti a byly jakýmsi odrazovým můstkem k něčemu většímu. Tím je právě muzeum a informační centrum Muz-ic, jen na naší straně jde o investici za jeden milion euro,“ dodal starosta Wróbel.

Hřiště v Urviskách je sedmým vzniklým sportovištěm za poslední tři roky. Vedle Zahrady plné tajemství a dobrých nápadů u české mateřinky, první a druhé etapy workoutu, hřiště na Pasekách, hřiště pro školní družinu a pétanque pro seniory se s koncem školního roku sportovcům otevře také nové volejbalové hřiště s umělým povrchem V Pasekách.

Další zprávy z regionu