Část bulváru je téměř hotová

První fáze proměny Nádražní ulice v Českém Těšíně v moderní bulvár pozvolna spěje do zdárného konce. V první etapě se revitalizoval úsek Nádražní ulice od Hlavní třídy po Čapkovu ulici.

Na ulici se vrátil obousměrný provoz. Foto: ba

Žulová dlažba podél budov už je téměř hotová, v některých místech se ještě bude vyrovnávat. Součástí širokého chodníku, který už je odkanalizovaný, je i tak zvaná inženýrská dlažba pro nevidomé, nechybí ani odstavné plochy pro auta. Ve večerních hodinách ulici osvětluje nové veřejné osvětlení.

Po Nádražní ulici se už jezdí v obou směrech. „Aktuálně vozovku tvoří dvě podkladní vrstvy, na které teprve v závěru stavby přijde finální obrusová vrstva,“ zdůraznil vedoucí investičního odboru českotěšínské radnice Milan Pilar.

Dodal, že úplné zprovoznění silnice souviselo s rekonstrukcí přilehlé Štefánikovy ulice. „Těžká stavební vozidla tak nebudou jezdit přes náměstí, ale po Nádražní ulici,“ dodal Pilar.

Na opačné straně Nádražní ulice chodcům slouží nový chodník ze zámkové dlažby, který byl původně součástí druhé etapy – od Čapkovy ulice po hotel Piast, která bude pokračovat v příštím roce.

Nádražní ulice bude plná zeleně, v uplynulých dnech zde pracovníci vysadili dva a půl tisíce růží a také několik topolů.

Další zprávy z regionu