Centrum Horní Lomné stylově proměnili

Areál u hřiště v Horní Lomné letos opět prokoukl. Hotova je budova, ve které naleznou zázemí nejen sportovci, návštěvníci navíc mají k dispozici velký dřevěný altán. K tomu byl zprovozněn stylový stánek s pecí na pizzu, udírnou a blachou na placky.

V areálu přibyl nový altán. Foto: tm

Samozřejmostí byly terénní úpravy včetně zatravnění. „Když to shrnu, chybí nám ještě postavit jeden dřevěný prodejní stánek, pro který již máme vydlážděné místo, a areál bude bohatě stačit pro naše akce. Je ale nutno říct, že na zkrášlení areálu začalo pracovat již předešlé zastupitelstvo,“ řekl starosta Horní Lomné Kamil Kawulok. Dodal, že při terénních úpravách se myslelo i na místa, na kterých bude v případě potřeby možné postavit dva velké stany, aby příchozí byli chránění buď před sluncem, nebo naopak před deštěm.

Největší investici si vyžádala stavba zbrusu nové budovy se sociálním zázemím včetně sprch. Obecní pokladnu stavení přišlo na více než 11 milionů korun. Stavaři se do díla pustili v červenci loňského roku, hotovo bylo letos na podzim.

„Nyní budeme řešit využití prostor v prvním patře, ve hře je i možnost přestěhovat tam obecní úřad,“ nastínil starosta. Dřevěný altán spolkl 1,4 milionu korun, přičemž 400 tisíc korun pokryla dotace. „Tento altán nahradil původní s železnou konstrukcí. Je stylovější a zapadá do okolní krajiny. Stánek s udírnou byl postaven už v roce 2016, ale začali jsme jej využívat až letos,“ vypočetl starosta.

Další zprávy z regionu