Český Těšín má další cyklostezku

Cyklostezku na Sokolovské ulici mohou nově využívat cyklisté v Českém Těšíně. Ne všichni jsou z ní však nadšení, některým lidem vadí, že stezka určená cyklistům začíná v zatáčce. Poukazují, že to je nebezpečné.

Nová cyklostezka vede podél Sokolovské ulice. Foto: ba

Nová dvouproudová cyklostezka s metrovými jízdními pruhy o celkové délce 350 metrů propojuje Sokolovskou ulici ve směru od obchodní zóny s Lípovou ulicí, kde navazuje na první etapu cyklostezky – projekt Chodník a cyklostezka ulice Sokolovská a Lípová. Cyklostezka začíná zhruba 80 metrů západně od křižovatky ulic Sokolovské a Lípové a končí na Sokolovské ulici poblíž parkoviště u Centra sociálních služeb.

Některým občanům Českého Těšína se nelíbí, že cyklostezka končí přesně v místě, kde je zatáčka, považují toto řešení za nešťastné a především nebezpečné. „Domnívám se, že toto místo je dosti nebezpečné. Když tudy budou projíždět rodiče s dětmi, může zde docházet k úrazům,“ vyjádřil své obavy zastupitel Roman Žyla, podle kterého by cyklostezka měla končit na přehlednějším místě.

„Někteří navrhovali, aby cyklostezka ústila do parkoviště u Centra sociálních služeb, což by bylo z dopravního hlediska nevhodné. Pozemky v sousedství zmíněného parkoviště navíc nejsou v majetku města, patří soukromým vlastníkům. Varianta, že by cyklostezka končila na jednom z nich, bohužel nepřicházela v úvahu,“ vysvětlila starostka Českého Těšína Gabriela Hřebačková a zdůraznila, že při projektování stezky pro cyklisty se počítalo se stávající variantou.

„Uděláme vše pro to, abychom cyklistům v tomto místě zajistili bezpečí. Na Sokolovské ulici platí třicetikilometrová rychlost, kterou musejí řidiči dodržovat,“ dodala Hřebačková.

Další zprávy z regionu