Cestu po jihovýchodní Asii Klimkovým zkrátila pandemie

Další dobrodružnou výpravu mají za sebou cestovatelé Krzysztof a Magdalena Klimkovi z Návsí. Počátkem roku se vydali do jihovýchodní Asie, kvůli sílící pandemii koronaviru se však vrátili zhruba o měsíc dříve, než měli původně v plánu.

Ve Vietnamu Magdalenu s Krzysztofem pohostila místní policie. Foto: archiv cestovatelů

Putování 28leté Magdaleny a stejně starého Krzysztofa jihovýchodní Asií začalo v thajském Bangkoku, kam doletěli z Prahy přes Moskvu. Přes dva měsíce poznávali krásy Thajska, Kambodži, Vietnamu a Indie.

„Opět jsme se rozhodli pro lowcostové cestování. Razíme heslo, že nemusíme mít všechno zlato, co se třpytí,“ zdůraznila Magdalena Klimek. Více než dvouměsíční výprava jim přinesla spoustu nezvyklých a kuriózních zážitků.

„Tentokrát jsme si však trochu připlatili a každou noc jsme strávili v nějaké ubytovně nebo malém hotýlku. Vyšlo to na pár korun, mohli jsme si to dovolit. Možná i proto jsme si to tentokrát užili více. Byli jsme omezení tím, že jsme nemohli vyrazit všude, kam jsme chtěli, protože jsme byli závislí na autobusové dopravě. Na druhou stranu jsme vždy měli možnost se někde umýt a odpočinout si,“ dodal Krzysztof Klimek.

Indočína i Indie na cestovatele z Jablunkovska velice zapůsobily. Silným zážitkem pro ně byla návštěva tradičního, konzervativního a nábožensky založeného města Váránasí ve východní Indii. Jedno z nejdéle trvale osídlených měst na světě je považováno za svaté město hinduistů a buddhistů.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku. 

Další zprávy z regionu