Chodník v Řece přijde na 26 milionů

Obyvatelé Řeky se dočkají nového chodníku. Obci se konečně podařilo získat na něj dotaci a stavět by se tak mělo už příští rok na jaře. Za rok budou moci místní projít od začátku obce až k obecnímu úřadu bezpečně.

Lidem v Řece chodník citelně schází. Foto: mr

„O výstavbě chodníku se zde mluví už strašně dlouho. Až v roce 2010 obec získala dotaci na přípravu projektové dokumentace a od té doby se snaží získat i peníze na samotnou realizaci. Pokoušeli jsme se už několikrát o různé dotační tituly, ale bez úspěchu,“ podotýká starosta Řeky Tomáš Tomeczek.

Peníze už přitom mělo vedení řeky na dosah ruky, ale vše vždy ztroskotalo na krátkém úseku u mateřské školy, pro který se stále nedařilo získat stavební povolení. „Ale tento problém jsme již vyřešili a nyní jsme ze Státního fondu dopravní infrastruktury získali dotaci ve výši přibližně 11,7 milionu korun,“ pokračoval starosta.

Pokud vše půjde dobře, obec na podzim vybere ve výběrovém řízení zhotovitele stavby. Ten pak bude mít čas do října příštího roku, aby chodník postavil. Povede po pravé straně vozovky, jen těsně před obecním úřadem bude převeden na druhou stranu. Vznikne zde místo pro přecházení.

Celý článek najdete v aktuálním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu