Cisterna mění garáž

Modernizace vozového parku se dočkali hasiči z Bukovce. Nově využívají cisternovou automobilovou stříkačku Tatra, která doposud sloužila v Třinci.

Bukovečtí hasiči obohatili před nedávnem vozový park. Ty z Gutů to čeká za rok. Foto: ba

„Naše jednotka se obrátila s prosbou na zastupitele, aby na vedení krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru napsali dopis s prosbou o převod vozidla na nás,“ uvedl velitel jednotky SDH v Bukovci Daniel Hořava.

Na nový vůz bukovečtí dobráci dlouho nečekali. Získali cisternu, která sloužila v Třinci od roku 2012 až do loňského roku, kdy ji nahradilo zbrusu nové vozidlo. „Auto, které pojme čtyři kubíky vody, což je o dva více než u toho stávajícího, jsme získali převodem. Naši cisternu Liaz převedeme do Horní Lomné, kde dosud disponovali ještě starší technikou,“ pokračoval Hořava.

Nový šestimístný vůz disponuje čtyřkubíkovou nádrží na vodu a 240litrovou nádrží na pěnidlo. „V autě je více místa na technické prostředky, v sedadlech jsou integrované dýchací přístroje,“ upřesnil Daniel Hořava. Novou cisternu si Bukovečtí prohlédli během Dne dětí, kdy jí slavnostně požehnal kněz z jablunkovské farnosti.

Další zprávy z regionu