Cizinec v Mostech u Jablunkova chtěl podplatit policisty

Šestiletý pobyt za mřížemi hrozí cizinci, který se měl v pondělí při kontrole na hraničním přechodu v Mostech u Jablunkova pokusit podplatit policisty.

Za pokus o uplácení cizinci hrozí šestiletý žalář. Foto: PČR

Při kontrole aut přijíždějících ze Slovenska příslušníci cizinecké policie na hraničním přechodu v Mostech u Jablunkova v pondělí 15. února hodinu po půlnoci zastavili Mercedes s rumunskou registrační značkou.

„Osádka předložila doklady totožnosti a řekla, že jede do Dánska nakupovat automobily. Při vrácení dokladů policisté zjistili, že se v autě nachází ještě další osoba,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Upřesnila, že se jednalo se o 36letého muže, který měl u sebe pouze občanský průkaz a první stranu řidičského průkazu. „Muži zákona cizinci sdělili, že dál nesmí jet, jelikož nesplňuje důvodný účel pro tranzit přes Českou republiku, když si má údajně jet pro auto a nemá platný řidičský průkaz,“ pokračovala Jiroušková.

Jak dále řekla, při projednávání celé záležitosti měl cizinec nabídnout policistům úplatek ve výši 20 Euro, aby mohl pokračovat v cestě do Dánska.

Policisté úplatek jednoznačně odmítli a jimi zadržený muž putoval do policejní cely. „Policejní komisař z Frýdku Místku obvinil cizince ze zločinu podplácení a podal podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Soud však jeho návrh neakceptoval a muž byl propuštěn na svobodu. Nyní mu hrozí až šestileté vězení,“ dodala Pavla Jiroušková.

Další zprávy z regionu