Děti slaví svůj den a obce pro ně pořádají akce

Dnes je Mezinárodní den dětí. Slaví ho všichni malí, a občas i velcí. Řada obcí naplánovala na dnešek či na víkend akce plné soutěží, zábavy a her.

Děti se budou bavit na mnoha akcích. Foto: archiv

Správa tělovýchovných a rekreačních služeb Třinec pořádá dnes v dětském lanovém centru Lanáček Dětský den. Všechna dítka budou mít lanový park i minigolf zdarma. Navíc je čekají soutěže, malování na obličej a opékání párků. Pořadatelé pouze upozorňují, že se akce koná jen za pěkného počasí, a to od 15 do 19 hodin.

Den dětí Vendryně
Hasiči z Vendryně pořádají Den dětí v sobotu 2. června od 14 hodin ve vendryňském parku. Kdo přijde, užije si spoustu zábavy. Pořadatelé slibují vynikající občerstvení, skákací hrad, malování na obličej, trampolínu, kolo štěstí, soutěže pro děti i ukázku hasičské techniky.

 Den dětí Třanovice
Sdružení přátel školy zve všechny malé i velké na akci nazvanou Školní radovánky. Koná se v sobotu 2. června od 14 hodin v areálu obecního úřadu. Pro malé návštěvníky bude připraven skákací hrad, pohádkový les, projížďka kočárem, soutěže a hry nebo malování na obličej. O zábavu se postarají animátoři i samotné děti svým vystoupením.

Střítež slaví ve škole
Obec Střítež spojila Den dětí s oslavou devadesátých narozenin tamní základní a mateřské školy. Slavnost propukne v sobotu 2. června v areálu školy. Ve 13 hodin dojde na slavnostní odhalení pamětní desky, která je věnována prvnímu řediteli ZŠ Přemyslu Mickovi. Následně se rozeběhne program, který potrvá až do večera. Návštěvníci se mohou těšit na divadelní představení, vystoupení sokolníků, na kouzelníka, diskotéku a hodinu před půlnocí i na ohňovou show. Nebude chybět malování na obličej, projížďka v kočáru či ukázky řemesel. Vstupné je dobrovolné.

Den dětí Řeka
Obec Řeka a tamní Sbor dobrovolných hasičů zve na Dětský den. Bude se konat v neděli 3. června od 10 hodin u požární zbrojnice. Pro malé oslavence budou připraveny soutěže a hry. Při nepříznivém počasí se akce odkládá na další neděli.

Dětský den u Slovanů
Archeopark Chotěbuz zase připravil v rámci dětského dne soutěže a hry pro děti a dospělé se slovanskou tématikou. V neděli 3. června od 9 do 17 hodin tak mohou zájemci vyrazit do archeologického parku a nechat na sebe dýchnout historii. Součástí je i boj na kládách, špalíkovaná, lukostřelba nebo od 13 hodin dobrodružná dětská hra.

Další zprávy z regionu