Děti z Třince se vydají do lesa za pohádkou

Knihovna Třinec pořádá pro děti Pohádkové putování. Bude se konat v sobotu 27. června od 9 hodin. Trasa povede naučnou stezkou Jahodná.

Pohádkový les pobaví děti a často i jejich rodiče. Foto: LK

„Nápad přišel při jednom společném víkendovém výletu, kdy jsme se s kolegyněmi procházely po kopcích, které lemují Třinec. Přišlo nám to jako skvělá příležitost využít jiný prostor, být více v přírodě a ukázat lidem z Třince a okolí, co všechno tady kolem máme. Naučná stezka Jahodná pak byla jasná volba,“ poukázala Marika Zadembská, která vede knihovnu pro děti, a dodala: „Velmi mile nás překvapil zájem, kdy se během jednoho víkendu prodala polovina vstupenek. Je vidět, že lidé už jsou hladoví po aktivitách a zážitcích, a my se těšíme, až jim je budeme moct nabídnout.“

Jak bude Pohádkové putování vypadat? První skupina na cestu vyrazí v 9 hodin. Časové rozestupy skupin budou po 10 minutách. Poslední skupina vyrazí ve 13 hodin. Maximální kapacita skupiny je 20 členů. Délka trasy měří čtyři kilometry. Jedná se o lesní terén a kočárky pořadatelé nedoporučují. Věk dětí není omezen. Start a cíl bude na stejném místě – na druhém zastavení na naučné stezce Jahodná.

Pohádkový les se měl původně konat minulý týden. Kvůli nepříznivému počasí jej ale pořadatelé přesunuli na tuto sobotu. Vstupné je třeba si zajistit v předstihu v třinecké knihovně.

Další zprávy z regionu