Dogmaraton letos lze běžet i bez psa

Beskydský dogmaraton letos zaznamená již pátý ročník. Jedná se o závod dvojic, které tvoří běžec a jeho pes. Poběží se 9. září, ale zájemci se mohou hlásit již nyní. Jednou z letošních novinek je, že lidé mohou ve vypsané kategorii závodit  bez psa.

Závodník si užije běh v přírodě se svým psem. Foto: pořadatelé

Také letošní ročník dogmaratonu je zařazen do seriálu mistrovství České republiky v tomto sportovním odvětví. „Registrace jsou spuštěny na internetových stránkách dogmaratonu, uzávěrka je 28. srpna. Start a cíl závodu bude v areálu PZKO v třineckých Gutech,“ řekl za pořadatele Michael Tomanek.

Novinkou je, že pořadatelé přidali mládežnické kategorie u trasy Mini (6,5 km), a to následovně rozdělené: dorostenci (15 až 17 let), starší žáci (11 až 14 let), mladší žáci (7 až 10 let). „Navíc jsme začali oslovovat i školy se sloganem – Jak dostat do přírody děti z domu? Zkusme to spolu!“ nastínil novinky Tomanek.

„Další novinkou je, že na všech tratích mini, short a dogmaraton jsme přidali kategorii trail, což je běh bez psa,“ prozradil Tomanek. Připraveny jsou tři trasy, a to o délkách zhruba 40, 25 a 6,5 kilometru. „Veškeré informace lze získat na našich internetových stránkách, Facebooku a Instagramu,“ uzavřel Michael Tomanek.

Další zprávy z regionu