Dolní Lomná přestaví chatky na domky

Bývalý rekreační areál Českých drah v Dolní Lomné, poblíž autobusové zastávky Jestřábský potok, je již majetkem obce. Vedení obce ho má v plánu přestavět na bydlení pro občany Dolní Lomné. Rekonstrukcí chatek vznikne osm domků.

Tak nyní vypadá bývalý areál Českých drah. Foto: obec

Samotný areál čítá jedenáct chatových stavení plus pozemek 6,4 tisíce metrů čtverečních. „Jedná se o atraktivní místo vedle řeky, kousek od autobusové zastávky, obchodu, do centra obce je to asi jeden kilometr,“ vypočetla starostka Dolní Lomné Renata Pavlinová. „V obci máme dostatek ubytovací kapacity pro turisty, ovšem zejména mladým nemáme možnosti nabídnout adekvátní bydlení. Přitom nám na stole leží na třicet žádostí. Proto jsme se rozhodli areál využit pro přestavbu na bydlení,“ pokračovala starostka.

V Dolní Lomné již v této souvislosti vyřešili změnu územního plánu, vypracovali studii, na konci února vybrali zhotovitele projektové dokumentace a příští rok budou chtít požádat o dotaci na přestavbu. „V současné době řešíme dostupnost jednotlivých stavení, protože příjezdová cesta nevede ke každému stavebnímu místu,“ nastínila Pavlinová.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu