Dům PZKO v Bystřici dostal na opravu finanční injekci

Rekonstrukce bystřického domu PZKO dostala od obce větší finanční injekci, než o kterou MS PZKO Bystřice požádala. Rozhodli o tom zdejší zastupitelé na dubnovém jednání.

Dům PZKO v Bystřicí prochází rekonstrukcí. Foto: tm

Představitelé obce měli diskutovat o daru ve výši 200 tisíc korun na rekonstrukci domu PZKO. „Nic proti daru nemám, ale ve smlouvě mi schází to hlavní – nač přesně budou peníze použity,“ řekl zastupitel Radim Roszka. „Jedná se o dar, což nelze zaměňovat s dotací, která podléhá jinému režimu. Můžeme sice do smlouvy napsat, nač peníze budou použity, ale pokud by tomu nakonec bylo jinak, stejně s tím nic nenaděláme,“ odpověděla tajemnice úřadu Marcela Cechlová. „Z naší strany není problém přesně doložit, nač peníze budou použity,“ reagoval zastupitel a zároveň člen MS PZKO Bystřice Mariusz Wałach.

„Podle mě by MS PZKO mohla doložit částečné vyúčtování, zač peníze utratí. Sice to auditor nevyžaduje, ale ze slušnosti. Jinak navrhuji navýšit darovací částku z dvou set tisíc korun na pět set tisíc,“ předeslal kolegům Ladislav Olšar. „Nic proti tomu nemám, ale vyúčtování má být. Proč se v daném případě jedná o dar, a ne o dotaci,“ ptala se zastupitelka Anna Konderlová. „Mohli jsme se bavit o dotaci, ale byli jsme upozorněni auditorem, že lepší je jít snazší cestou,“ vysvětlil starosta obce Roman Wróbel.

Více přineseme v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu