Falešný známý zpěvák obral ženu o peníze

O téměř padesát tisíc korun přišla šedesátiletá žena z Třince. Naletěla podvodníkovi, který se vydával za známého českého zpěváka. Důvěřivá dáma jej chtěla podpořit v jeho tvorbě a peníze mu poslala na jeho účet. Když jí došlo, že dotyčný rozhodně není onou známou osobností, obrátila se o pomoc na policii.

Muž tvrdil, že je známý zpěvák a starší žena mu uvěřila. Ilustrační foto: Adobe

Starší ženu oslovil údajný zpěvák skrze komunikační aplikaci. „Jednalo se o velmi populárního českého zpěváka, zejména mezi mladou generací, který svými koncerty vyprodává největší haly v republice. Respektive, paní se domnívala, že si píše s hudební ikonou. Po vyznání lásky si muž, který se mimochodem každé nabídce zavolání vyhnul, získal její důvěru,“ popisovala případ policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Neuběhlo ani 14 dnů od prvního kontaktu a „zpěvák“ požádal paní o peníze k práci na svých písničkách, poslal také návod k postupu při platbách. Podle vyjádření policie se ho paní zželelo a na účet v cizině mu zaslala téměř 50 000 korun. Na část financí si dokonce půjčila. Podvodník pak ženě zaslal balík, který si ale nevyžádala, přesto byla upozorňována na nutnost poplatku celní správě.

V té chvíli jí došlo, že si nedopisuje s žádnou slavnou osobností a vše nahlásila policistům s tím, že byla zřejmě podvedena a až postupem času si uvědomila, že netuší, s kým si vlastně dopisovala. „Kolegové z obvodního oddělení Třinec ihned zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu podvodu a věcí se i nadále zabývají,“ upřesnila mluvčí.

Připojila také následující radu čtenářům: „Vždy se přesvědčte, s kým komunikujete a upřednostňujte osobní kontakt. Nenechte se zmást ani v případě, pokud jste osloveni známou osobností z jakékoliv oblasti, politiky, kultury, sportu a podobně. Zvažte, proč právě vás by si dotyčný, zpravidla dobře finančně zajištěný, vybral a oslovil o pomoc. Nenechte se nikdy oklamat líbeznými slovy ani srdceryvnými historkami o nouzi o peníze.“

Další zprávy z regionu