Fáma málem odstavila centrum volného času

„Bojíme se s dětmi jít do centra volného času, protože může spadnout,“ obávaly se místní maminky. Jak na to přišly? Povídá se to po obci, protože hned vedle stojící dům musel být kvůli statice stržen.

Vedle centra volného času se měl rekonstruovat sousední domek. Už tam nestojí. Foto: tm

„Panika byla naprosto zbytečná. Jedná se o dvojdomek, ale u toho, ve kterém sídlí centrum volného času, byl použit zcela odlišný stavební postup, jehož součástí je i ocelová konstrukce,“ řekl hrádecký starosta Robert Borski. Navíc na projektu pracovala jiná firma.

Podle něj se fáma začala v obci šířit v okamžiku, kdy vyvstal problém při rekonstrukci druhého domku, který musel kvůli problémům se statikou k zemi. „Proto mám jako starosta svou stránku na facebooku, která slouží k bezprostřední komunikaci s občany. Takovým způsobem mám možnost efektivně a rychle uvádět na pravou míru nejrůznější poplašné zprávy, vyvolávající neklid v obci. Netvrdím, že jsou vždy šířeny cíleně, ale některým jedincům to může dělat dobře. Ohledně zmíněné fámy, zjistil jsem, kdo ji vypustil, a vyříkali jsme si to,“ doplnil první muž obce.

Další zprávy z regionu