Galerie je k dispozici dalším umělcům

Venkovní galerie před Komerční bankou v Jablunkově se pomalu ale jistě stává dalším kulturním místem nejvýchodnějšího města České republiky. A k dispozici je dalším autorům. 

Venkovní galerie v Jablunkově. Foto: tm

V současné době zdobí panely piktoriální fotografie připomínající historie města v podání Pictorial Foto Beskyd. Toto téma zvolilo pořádající Jablunkovské centrum kultury a informací (JACKI) na „rozjezd“ galerie záměrně, protože na sklonku minulého roku vyšla publikace nazvaní Historie Jablunkova očima piktoriální fotografie a k dispozici byl dostatek snímků.

Ač stávající výstav není časově ohraničená, v Jablunkově by výstavu rádi čas od času obměňovali. „Zmíněné prostory jsem již nabídla například jablunkovskému fotoklubu, že si zde mohou uspořádat výstavu. Ovšem tento prostor je určen i pro širokou veřejnost,“ řekla ředitelka JACKI Gabriela Niedoba a dodala, že se může jednat například o začínající umělce, přičemž tematický okruh případné expozice není ničím určen. Ředitelka JACKI zároveň prozradila, že termín jedné výstavy je již určen, konkrétně během červencového jablunkovského jarmarku bude k vidění expozice nazvaná Hudba v obrazech.

Co se týče lokality před bankou, ta byla vybrána cíleně, protože zde prochází množství lidí a tím pádem je expozice na očích. Protože se jedná o venkovní prostor, tak zde kolemjdoucí klasické malby určitě nenajdou. Princip přípravy výstavy je takový, že předloha se vytiskne na speciální folii a následně nalepí na panely.

Další zprávy z regionu