Gymnázium zrekonstruuje jazykovky

Mílový krok kupředu v rámci výuky jazyků se rozhodlo udělat vedení Gymnázia Josefa Božka z Českého Těšína. Na škole by totiž měli během léta zrekonstruovat tři jazykové třídy, které vybaví moderní počítačovou technologií.

Českotěšínské gymnázium zmodernizuje učebny. Foto: fm

Škola se během loňského roku přihlásila do výzvy ITI Ostravsko, které spadá pod Magistrát města Ostravy a financuje projekty z několika zdrojů. Jedním z nich je i Integrovaný regionální operační program Evropské unie, který poskytne 4,5 milionu právě českotěšínskému gymnáziu na dvě třídy s jazykovým zaměřením. V této chvíli je škola před schválením projektu.

„Jakmile se s tímto systémem naučí kantoři pracovat, individualizace výuky půjde nahoru.“Tomáš Hudec

Zrekonstruované jazykové učebny by měly být vybavené systémem Robotel. Ten se zaměřuje na čtyři klíčové kompetence, tedy mluvení, poslech, čtení a psaní. „Výuka s využitím takové informační technologie značně zkvalitní výuku, a přesně proto jsme se do výzvy přihlásili. V této chvíli sice máme jazykovky na slušné úrovni, ale už nejsou nejmodernější. Tyhle nové už budou ale supermoderní. Jakmile se s tímto systémem naučí kantoři pracovat, individualizace výuky půjde nahoru,“ prozradil ředitel gymnázia Tomáš Hudec.

Škola však počítá ještě s další rekonstrukcí díky Moravskoslezskému kraji. Ten však bude miliony investovat i do dalších škol v celém regionu. O jaké projekty půjde, se dočtete ve středečním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu