Hasiči pořádají soutěž Cesta bezpečí, je nejen pro děti

Symbolicky na pátek 13. srpna vychází letos Den požární bezpečnosti. Ne náhodou proto dnes hasiči rozjíždí soutěž nazvanou Cesta bezpečí, které se mohou zúčastnit děti i dospělí. Výhru pro vítěze věnovaly Třinecké železárny.

Hasiči představí lidem svou techniku v Třinci i v Českém Těšíně. Foto: HZS MSK

Současná protiepidemická opatření hasičům Moravskoslezského kraje neumožňují přímo se setkávat s veřejností. Tím nedochází ani k preventivně výchovné činnosti, která se zaměřuje nejen na děti, ale i na dospělé. Proto se rozhodli pro jiný, a snad i zábavný způsob předávání základních znalostí z požární prevence a vyhlásili soutěž.

„Začíná symbolicky na Den požární bezpečnosti, který připadá na pátek 13. srpna. Každý pátek, po dobu deseti týdnů zveřejníme jedno téma a jednu otázku,“ přiblížil mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Upřesnil, že soutěž potrvá do 22. října, ale aktivně se do ní může zapojit každý zájemce nejpozději 10. září, kdy hasiči zveřejní pátou otázku.

„Soutěž má podobu vědomostního testu z hasičských oblastí, kterými jsou požární prevence, ochrana obyvatelstva a integrovaný záchranný systém. Ke zveřejněnému tématu se vždy zobrazí jedna otázka s nabídkou tří odpovědí, z nichž pouze jedna bude ta správná,“ popsal pravidla mluvčí.

Soutěžící se okamžité dozvědí, zda odpověděli správně. „Nesprávná odpověď nebude bránit v pokračování v soutěži, ale odeslanou odpověď již nebude možno opravit,“ varoval Popp.

Po ukončení soutěže budou vylosování tři vítězové, kteří odpoví správně na co nejvíce otázek. Výhru v podobě tabletů do soutěže věnovaly Třinecké železárny.

 

 

 

Seznámení s pravidly a informacemi nezbytnými pro přihlášení do soutěže budou k nalezení na všech sociálních sítích HZS MSK, jako jsou Facebook, Twitter a samozřejmě i webové stránky HZS MSK.

Další zprávy z regionu