Hasiči v Českém Těšíně vyprošťovali lokomotivu

Čtyři vozy Hasičské záchranné služby Správy železnic zasahovaly u železniční nehody v Českém Těšíně, kde v pátek v půl třetí odpoledne vykolejila lokomotiva s nákladními vagony.

Lokomotiva najela do zarážedla. Foto: HZS SŽ

K události, která se naštěstí obešla bez zranění, došlo na staniční koleji číslo 110, v sousedství hlavního dálkového železničního tahu spojujícího Ostravu se Slovenskem ve směru na Třinec.

Lokomotiva z dosud nezjištěných příčin vjela do zarážedla ukončujícího trať. Po srážce prorazila val ze zeminy a zastavila se v blízkosti koryta místního toku. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala škoda dosahuje 350 tisíc korun – 200 tisíc na vlakové soupravě, 100 tisíc na trati. Provoz na mezinárodním tahu nebyl omezen.

„Jedna náprava lokomotivy po nárazu vykolejila a dostala se mimo trať. Zabezpečili jsme vanu pod motorem lokomotivy, abychom zamezili případnému úniku provozních kapalin do potoka. Posléze jsme pomocí bagru odkopali zeminu a pak dostali lokomotivu zpátky na koleje,“ sdělil velitel zásahu Eduard Rajski.

Další zprávy z regionu