Hasiči v noci vyprostili kamion v Bystřických zadcích

Tři jednotky profesionálních hasičů Moravskoslezského kraje se v noci ze středy na čtvrtek zapojily do vyprošťování kamionu ve Vendryni.

Kamion uvízl ve vendryňské lokalitě Bystřické zadky. Foto: HZS MSK

Zhruba hodinu a půl před středeční půlnocí se v zástavbě rodinných domků ve vendryňské lokalitě Bystřické zadky nečekaně objevil maďarský kamion s návěsem převážející 24 tun rudného granulátu.

„Kamion sjel do příkopu a nebezpečně se naklonil k jednomu z domů. Bulharský řidič, který vyvázl bez zranění, tvrdil, že jej na úzkou silnici do této vendryňské místní části dovedla navigace,“ sdělil tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

„Nakloněný návěs hasiči ihned po příjezdu zpevnili stabilizačními tyčemi a ořezali větve pro bezpečnou manipulaci automobilovým jeřábem, který jej nazvedl a položil na komunikaci,“ popsal Petr Kůdela zhruba hodinu trvající zásah, během kterého nedošlo k úniku provozních kapalin.

Na místo události vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic Třinec, Frýdek-Místek a Ostrava-Zábřeh, odkud přijel automobilový jeřáb Demag/Terex s mobilní kontejnerovou dílnou. Z Frýdku-Místku dorazil vyprošťovací automobil na podvozku Tatry 815, ale ten nemusel být díky šikovnosti zasahujících hasičů nakonec využit.

Další zprávy z regionu