Herní prvky v lesoparku se dočkají obnovy

Zub času se podepsal na herních prvcích v třineckém lesoparku. Město se proto rozhodlo některé z nich zrekonstruovat a obnovit. Projekt je nyní ve fázi dokončení projektové dokumentace.

Děti si prohlíží želvu, ze které zbyla jen hlava. Foto: MF

V rámci renovace nechá město obnovit dřevěné prvky „u školy“ pro nejmenší děti, přistoupí i k opravám laviček a těla želvy. V současnosti se totiž na místě nachází jen její hlava. „Samotnou želvu zrekonstruujeme a opravíme, aby vypadala, jako když byla nová. Zřídíme také dvě nové pěšiny a v lesoparku nainstalujeme nové směrovky. V rámci těchto zásahů jsme se také rozhodli pro zrušení lesní učebny, na místě naopak postavíme pódium, které bude sloužit pro oblíbené Večerníčky naživo a další vystoupení,“ vysvětlil záměry města mluvčí magistrátu Stanislav Cieslar.

Město v současné době zpracovává projekt, který ale ještě není hotový a není tudíž ani znám rozpočet. Zastupitelé pak rozhodnou, jakou podobu investice bude mít a kolik peněz spolkne. Instalace původních herních prvků začala už v roce 2009. Od té doby se na nich podepsaly povětrnostní vlivy a lesní mobiliář dosti utrpěl.

Třinecký lesopark poskytuje zdravý prostor pro sportovní aktivity, pro odpočinek a zábavu pro malé i velké děti. V parných dnech poskytuje příjemné útočiště pro trávení času. Jde o původní les s kombinací prvků klasického městského parku. Hojně navštěvovaný lesopark v Třinci vítá občany šesti vstupy a nabízí řadu odpočinkových míst s charakterem parkových úprav.

Postupem let zde vznikla nová dětská hřiště, lesní učebna, pobytové loučky, odpočinkové plochy doplněné výtvarnými a dětskými hracími prvky tak, aby každé místo nabídlo návštěvníkům různé druhy vyžití. Na své si přijdou in-line bruslaři na asfaltových cestách a v zimě zde mohou milovníci běžek využívat upravený osvětlený okruh. Nedávno byl obnoven labyrint, který se nachází ve středu lesoparku.

Součástí lesoparku je i areál minigolfu a dětského lanového parku, kde je možné se i občerstvit. Loni v něm přibyla i lesní pozorovatelna a naučná stezka. Návštěvníci si zde mohou zahrát i discgolf, zacvičit si v lesní posilovně nebo si zahrát na novém hřišti oblíbenou hru pétanque. Celý prostor lesoparku je doplněn mobiliářem, odpadkovými koši, lavičkami, orientačními tabulemi, směrovkami a originálními krmítky pro ptáčky.

Další zprávy z regionu