Horniak debutoval v patnácti

Nezapomenutelný dárek dostal k narozeninám nadějný třinecký fotbalista Kryštof Horniak. Žák deváté třídy jedné z třineckých základních škol několik dnů před svými 16. narozeninami odehrál za Třinec premiérový druholigový zápas na stadionu Karviné.

Mladý záložník nastoupil za muže. Foto: ba

Kryštof Horniak patří mezi největší talenty třinecké fotbalové líhně. A jelikož nastupuje na postu podhrotového hráče, patří mezi fotbalisty, kterých je jako pověstného šafránu. „Hraji stabilně za sedmnáctku, naskakuji na patnáct dvacet minut už i za devatenáctku,“ řekl technicky zdatný fotbalista, který v sobotu 3. června oslaví teprve 16. narozeniny.

„Byl to skvělý dárek, za který všem děkuji. Moc si toho vážím. Jsem rád, že jsem dostal šanci, byla to pro mě veliká zkušenost a motivace dále na sobě pracovat.  Před zápasem jsem byl nervózní, ale po rozcvičce to ze mě spadlo. Snažil jsem se něco vymyslet, předvést se. Snad se mi i něco povedlo. Trenér řekl, že na první zápas to bylo docela dobré,“ okomentoval mladý fotbalista svůj premiérový start za Třinec. A jelikož se hrálo před televizními kamerami, jeho počínání se zájmem sledovali rodiče i příbuzní.

Horniak navštěvuje devátou třídu Církevní základní školy v Třinci. Po prázdninách nastoupí na Střední odbornou školu Třineckých železáren. „Ve škole mě doposud nejvíce bavil tělocvik a zeměpis. Teď mě čeká čtyřletý obor logistika. Vybral jsem si školu v Třinci, abych ji mohl snadněji skloubit s fotbalem, kterým bych se jednou rád živil,“ řekl obdivovatel Ondřeje Lingra a Lionela Messiho, který má z tuzemských klubů nejraději Slavii.

Další zprávy z regionu