Hrádek bude investovat nejvíce v historii

Rozpočet na letošní rok je v Hrádku schválen. Do investic podle něj poputuje částka téměř 20 milionů korun, což je podle starosty nejvíce v historii obce.

Ilustrační foto.

„Je nutno říct, že obec je bez dluhů a na účtu je kolem 11 milionů korun,“ řekl při podzimním jednání zastupitelů starosta Hrádku Robert Borski. Podle něj se veliká částka proinvestuje při opravě budovy číslo popisné 245 – což je dům přímo sousedící s centrem volného času. „Jedná se asi o sedm milionů korun na stavební práce včetně vybavení, dalších 1,2 milionu je plánováno na rekonstrukci kamenné historické budovy – budoucího muzea, ve kterém nebude chybět ani škola lidových řemesel. Další peníze bychom měli získat za modrou stuhu v soutěži Vesnice roku. Budou použity na stavbu víceúčelového hřiště u centra volného času. Zastupitelstvo rozhodlo o změně umístění hřiště tak, aby zůstala zachována krásná rozlehlá zahrada, která se v areálu nachází,“ doplnil starosta.

Okolo 3,5 milionu korun budou Hrádečtí letos investovat do připravované I. etapy stavby chodníku za tratí ve směru od podjezdu na Harcově směrem k nádraží. Na přetřes přišla i výstavba nové sportovní haly, která má vyrůst v sousedství české základní školy. „Pokud vše půjde vpřed bez dalších neočekávaných překážek, mohli bychom letos začít stavět, ovšem financování této stavby budeme řešit úvěrem. Případně budeme hledat peníze z dotačních zdrojů,“ zdůraznil na závěr Borski.

Další zprávy z regionu