Hrádek koupí dům, budou v něm ordinace lékařů

Možnost menšího zdravotního střediska se rýsuje v Hrádku. Obec má v plánu koupit dvojpodlažní rodinný dům přímo v sousedství obecního úřadu. „Tím bychom měli hned vyřešeno parkování, protože by bylo k dispozici stávající parkoviště u úřadu,“ řekl starosta Hrádku Robert Borski.

Dům v centru Hrádku, hned vedle obecního úřadu, bude patřit obci. Foto: tm

Touto koupí se zdejší zastupitelé zabývali již na svém jednání v září. V té době byly ve hře dvě varianty – jeden dům u hlavní silnice a zmíněné stavení z roku 1979 vedle obecního úřadu.

„Nakonec jsme se přiklonili pro druhou variantu, protože tento dům je prostornější, novější a je u něj i veliká zahrada,“ vypočetl starosta. Prvním krokem bylo oslovení majitele domu, který si nechal čas na rozmyšlenou a posléze souhlasil. „Vůbec jsme na něj netlačili, klidně bychom počkali i několik let. Jedná se o investici do budoucna. Nakonec jsme se dohodli, že dům koupíme v průběhu roku 2020,“ nastínil Borski. Na listopadovém jednání pak zastupitelé obce schválili smlouvu o smlouvě budoucí.

„V opraveném domě by pak našli zázemí dva naši lékaři – praktický a zubní. Tím, že se Hrádek neustále rozrůstá, chceme v obci mít i dětského lékaře, který by sídlil také tam,“ uzavřel starosta Borski.

Další zprávy z regionu