Hrčava láká své občany i turisty na elektrokola

Hrčava včera slavnostně zahájila provoz půjčovny elektrokol.  Získala je od Moravskoslezského kraje. Proto dorazil i náměstek hejtmana Jan Krkoška, který obci slavnostně předal hned čtyři kola včetně příslušenství.

Starosta Hrčavy Marek Sikora testuje nové elektro kolo. Foto: mr

Pokud si chtějí lidé projet Hrčavu a široké okolí na kole, ale nemají dost fyzických sil nebo mají nějaké zdravotní omezení, mohou navštívit tamní obecní úřad a půjčit si jedno ze čtyř elektrokol. Ta mají již zkušební provoz za sebou a nyní je symbolicky přijel předat obci náměstek hejtmana Jan Krkoška. Na Hrčavě jej včera přivítal nejen starosta Marek Sikora, ale i děti z tamní školy a starosta nedaleké slovenské obce Čierne Pavol Gomola.

Děti hostům zazpívaly a starosta hned otestoval, jak se na elektro kole vlastně jezdí. „Kola máme u nás už několik týdnů a první zkušenosti jasně ukazují na to, že o ně bude velký zájem. Vnímáme tedy tento krok kraje, který je obci poskytl, jako velice vstřícný. Určitě u nás posílí turistický ruch,“ řekl spokojeně starosta. Náměstek jej doplnil, že vzhledem k tomu, jak je Hrčava kopcovitá, uvítají elektrokola i poměrně zdatní cyklisté. „Nestačí na nich jen sedět, šlapat se musí a záleží na každém, jaký režim si nastaví a jak moc si chce potrénovat. Já to znám velice dobře, podobné kolo totiž vlastním,“ prozradil na sebe Krkoška.

Více si k tématu můžete přečíst příští týden v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu