Hřiště potěšilo děti z Osůvek

Ne vždy musí být pátek 13. dnem, kdy se dějí jen špatné věci. Například děti z třinecké místní části Osůvky dostaly od města krásný dárek, a to nové hřiště. Městskou kasu přišlo na 1,5 milionu korun. Nyní už na něm mohou dovádět bez omezení.

Nové dětské hřiště je otevřeno i odpoledne, aby si děti mohly hrát bez omezení. Foto: magistrát

Práce na novém hřišti u Základní školy Osůvky začaly zkraje dubna. V pátek 13. května si jej převzaly děti ke svým hrátkám. Najdou na něm pět hracích prvků. Z pádů nemusí mít strach, na zemi je totiž bezpečná dopadová plocha z lité gumy. Náklady na vybudování hřiště činí 1,5 milionu korun a financování zajistilo město Třinec ze svého rozpočtu.

„Ať nové hřiště dětem slouží a dělá jim radost. Město každoročně vynakládá nemalé peníze na údržbu, rekonstrukce či výstavbu nových sportovišť, tělocvičen, dětských hřišť a herních prvků. Jsme přesvědčeni, že investice do dětí a mládeže se vždy vrátí. Chceme naše nejmladší občánky motivovat k pohybu třeba tím, že si budou moci hrát na pěkných hřištích,“ uvedla primátorka Třince Věra Palkovská a dodala: „Hřiště je veřejné a může se stát centrem setkávání maminek a tatínků dětí z Osůvek. Zvláště po covidové době je důležité, aby se lidé opět scházeli.“

V posledních několika málo letech získali moderní víceúčelové hřiště s veškerým potřebným zázemím například školáci ze Základní školy Kaštanová a sousední Církevní základní školy na Sosně. Rekonstruované hřiště využívají v odpoledních hodinách také zájemci z řad veřejnosti. Náklady na rekonstrukci si vyžádaly 8,5 milionu korun. Děti ze Sosny se těší ze dvou nových hřišť na ulicích Sosnová a Habrová.

Modernizace se dočkalo i venkovní sportoviště u Základní školy Slezská na Terase, které se rekonstrukcí rovněž změnilo na víceúčelovou sportovní plochu s kvalitní běžeckou dráhou a fotbalovou hrací plochou. Z nového hřiště se radují i žáci polské ZŠ a MŠ v Oldřichovicích, kde přibylo kromě sportovní plochy také doskočiště, výukový altán a nové herní prvky pro nejmladší děti. Náklady na úpravu areálu činily 3,7 milionu korun.

Další zprávy z regionu