Jablunkovští strážníci mají k ruce další kamery

Na jedenáct se v říjnu rozrostl počet kamer v Jablunkově. Podle velitele zdejších strážníků Pavla Kufy schází ještě dvě, aby pokrytí centra města a blízkého okolí bylo ideální.

Jiří Hamrozi a Pavel Kufa sledují na obrazovkách dění v Jablunkově. Foto: tm

Hned tři další kamery dohlíží na pořádek v nejvýchodnějším městě republiky. „Jsme za ně rádi, protože nám i Policii ČR pomohou při řešení a odhalování porušení zákonů, ale i proti šmejdům, kteří se opět začínají objevovat a nabízet energie, ač je to v Jablunkově zakázané,“ řekl Kufa. Jedna z nových kamer, umístěna na hotelu Horal, cílí na hřbitov a parkoviště u smuteční síně. „Hlavně v noci zde měli řidiči strach parkovat, protože se jedná o odlehlé místo, které se kdykoliv mohlo stát cílem zlodějů. Nyní bude pod dohledem kamery,“ pochvaloval si Kufa.

Druhá z kamer je u křížení ulic Mlýnská a ČSA. „Jejím teritoriem nebudou pouze zmíněné ulice, ale i parkoviště u Albertu, jeho nákladová rampa, okolí pošty,“ vypočetl Kufa. „V této části města míváme i problémy s bezdomovci, proto bude kamera cílit i na ně,“ doplnil starosta Jablunkova Jiří Hamrozi.

Třetí kamerový bod bude prioritně zaměřen na autobusové stanoviště. „Zároveň se jedná i o pohled na centrum města z druhé strany,“ kvitoval starosta a dodal, že na autobusovém stanovišti právě začíná přestavba na moderní terminál. „Díky kameře budeme mít prostor pod dohledem i kvůli případným zlodějům, kteří dostanou zálusk na stavební materiál nebo pohonné hmoty ze strojů,“ zdůraznil starosta, který chce kameru využít i k dalšímu účelu – vznikl by časosběrný materiál, jak se zdejší autobusák promění v terminál.

Další zprávy z regionu