Jednání zastupitelů plánují lidem přiblížit i obrazem

Zvukové záznamy ze zasedání zastupitelstva letos zavedli v Mostech u Jablunkova. V budoucnu by mohl být pořizován i obrazový záznam. Občané by se pak na průběh jednání mohli podívat na webu obce.

O pořizování obrazového záznamu z jednání se hovořilo na listopadové schůzi zastupitelů. Foto: ba

Nikoli v zasedací místnosti obecního úřadu, ale mimořádně v Domě PZKO se sešli minulý týden mostečtí zastupitelé. A to proto, aby se jednání mohlo zúčastnit více občanů než obvykle. Do Kassového, jak se Domu PZKO v Mostech u Jablunkova říká, si jich našly cestu dvě desítky. V závěrečné diskuzi kladli představitelům obce otázky týkající se aktuálního dění i kroků, které hodlají podniknout v budoucnu. Řeč přišla i na pořizování zvukového záznamu ze zasedání zastupitelů, který si pak lidé mohou poslechnout z webu obce.

„Zvukový záznam zastupitelstva je bezvadná věc. Pustím si ho vždy, když se manželka kouká v televizi na něco, co mě nezajímá,“ pochválil novinku jeden z přítomných občanů. „Přínos zvukového záznamu jednání zastupitelstva vidím v tom, že je to čisté a transparentní,“ řekl obecní radní Alois Martynek. Prozradil, že vedení Mostů zvažuje i pořizování obrazového záznamu jednání, který by pak obec zpřístupnila lidem na svých internetových stránkách.

„Ne všichni zastupitelé však byli pro. Přece ale nemají důvod stydět se za to, že zvednou ruku a hlasují. Po Novém roce se k diskuzi na toto téma vrátíme. Předjednáme to na schůzi rady obce a pokusíme se přesvědčit všechny zastupitele, že pro občana bude přínosné, když průběh jednání nejen uslyší, ale i uvidí,“ dodal Martynek.

Další zprávy z regionu