Kamery pomohly najít dítě i usvědčit opilého řidiče

Byla to doslova blesková akce. Než třinečtí městští strážníci dostali podrobný popis osmiletého hledaného chlapce, díky městskému kamerovému dohlížecímu systému dítě v pořádku našli. Podle nich rozhodla zkušenost strážníka, který v té době seděl u obrazovek.

Robert Sikora u obrazovek s pohledem na náměstí Svobody. Foto: tm

„V dané chvíli bylo nejdůležitější vytipovat kamery ve městě, na jejichž záběry se nejvíce zaměříme,“ popsal začátek akce zástupce ředitele třinecké městské policie Robert Sikora. Podle něj se na strážníky obrátili jejich republikoví kolegové s tím, že osmiletý hoch odešel z domova, navíc na tom nebyl zdravotně úplně v pořádku.

„Okamžitě jsme najeli do kamerového systému. Zkušený kolega ihned vytipoval kamery, které se budou v dané chvíli nejvíce používat. Zároveň byla požádána Policie ČR, aby upřesnila popis oděvu chlapce,“ pokračoval Sikora. Než k tomu došlo, na jedné z kamer strážníci zahlédli hocha, který věkově odpovídal hledanému. Hlídka okamžitě vyjela na místo a chlapce zajistila. „V dané chvíli hrozilo, že může odjet z města, protože se pohyboval poblíž autobusového stanoviště,“ vysvětlil zástupce ředitele.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu