Kanalizační síť rozšiřují v Třanovicích

Stavba kanalizace za zhruba 100 milionů korun bez daně, která je nejvýznamnější investicí obce Třanovic pro letošní i příští rok, je v plném proudu.

Střed Třanovic už je odkanalizovaný. Nyní se kanalizační řád rozšiřuje do okrajových částí obce. „Dvě trasy vedou proti proudu řeky Stonávky ve směru na Hnojník a Vělopolí, jedna ve směru na Český Těšín a další ve směru na Frýdek-Místek,“ informoval starosta Třanovic Jiří Tomiczek.

Výstavba splaškové kanalizace, která začala minulý rok v květnu a potrvá do září příštího roku, je podle prvního muže Třanovic přibližně ve třetině. „Stavba je to veliká, takže nějaké překážky se tu a tam vyskytnou. Nejsou však nepřekonatelné, takže práce probíhají podle harmonogramu,“ pokračoval starosta.

Délka nové kanalizační sítě přesáhne 13,5 kilometru, přičemž v úseku přes 10,5 kilometru se bude jednat o kanalizaci gravitační a ve zbytku o tlakovou.

Po dokončení a zkolaudování hlavních tras se na kanalizační řád budou moci napojovat občané. „Připojit se může kolem 150 domů a tím pádem bude 70 až 80 procent obce odkanalizováno,“ upřesnil Tomiczek.

Rozšíření splaškové kanalizace Třanovické vyjde na přibližně sto milionů korun bez daně. Obec získala dotaci z ministerstva financí v rámci programu Revitalizace území negativně ovlivněného výstavbou vodních nádrží pro zásobování dolů a hutí.

Další zprávy z regionu