Komorní Lhotka musí opravit šest mostů

Špatný stav mostů na místních komunikacích dělá vrásky vedení Komorní Lhotky. Obec jich musí postupně opravit šest, což ji bude stát nemalé peníze. Na některé opravy se bude snažit získat dotační podporu.

Zchátralý most musela obec zavřít, vedle něj zatím postavila alespoň provizorní. Foto: ab

„S rekonstrukcí jednoho mostu poblíž centra obce, který už byl v havarijním stavu, jsme začali počátkem dubna,“ řekl starosta Miloslav Hampel. Doplnil, že práce měly začít už loni, jenže se brzy přihlásila zima a obec dala na doporučení odborníků a opravu odložila na letošní jaro. Oprava za 2,5 milionu korun by měla být hotova v polovině června. „Podali jsme žádost o dotaci, pokud ji nezískáme, budeme to muset financovat sami,“ pokrčil rameny starosta.

Ještě letos musí obec zvládnout opravu dalšího mostu v odlehlejší části vesnice, který bylo nutné uzavřít. „Už se po něm z bezpečnostních důvodů nedalo jezdit, takže jsme vedle něj postavili provizorní most. Ten však může být využíván jen do konce roku, do té doby musíme zrekonstruovat ten stávající, uzavřený,“ líčil Miloslav Hampel.

Na zásah stavbařů čekají ještě další dva menší a dva větší mosty. „Právě pro ty si ponecháváme možnost využít dotační financování, protože jejich opravy si vyžádají vyšší částky,“ dodal starosta.

Další zprávy z regionu