Komorní Lhotka úpí nad nájezdy řidičů

Letitý problém, který trápí obyvatele Komorní Lhotky, chce nyní  vyřešit vedení obce. Na posledním zastupitelstvu předložilo návrh, jak se zbavit aut, která doslova zamořují místní náměstí.

Náměstí je během sezóny či víkendu plné aut, v pracovní dny je ale situace klidná. Foto: mr

„Máme vyhotovenou studii, podle níž by auta nesměla stát v jízdním pruhu, který vede kolem náměstí, ale pouze na vyznačených místech. A na těchto budou moci zůstat jen na časově omezenou dobu. Pravděpodobně stanovíme půl hodiny, aby si mohli lidé nakoupit. Zastupitelé návrh schválili a nyní jej předložím příslušným orgánům, tedy policii a odboru dopravy města Třinec k posouzení,“ nastínil starosta Miloslav Hampel.

Proč obec problematiku parkování na náměstí řeší? Především o víkendu tam podle slov starosty ve velkém najíždí turisté, kteří zastaví všude, kde je napadne. Kolem náměstí se tak často nedá projet, nehledě na to, že místo musí být průjezdné pro hasiče či sanitku, což právě nebývá. „Turisté jsou bohužel neukáznění a místní lidé tím trpí. Doufám, že ke změně tedy dojde co nejdříve,“ řekl starosta. Na dotaz, kde tedy návštěvníci budou moci před svým výletem zaparkovat, odpověděl: „V obci je míst dost, jen je plánujeme ještě pečlivě vyznačit. Pak by mohli být spokojeni naši občané i turisté.“

Slova starosty potvrdila také místní obyvatelka, která ale nechtěla uvést své jméno do novin. „O prázdninách nebo i víkendech to tady bývá fakt strašné. Turistů je hodně a my místní zde nemáme šanci zaparkovat. Což o to, já si na nákup dojdu pěšky, ale třeba moje kamarádka má bolavá záda a musí jezdit. Je dobře, že s tím obec konečně něco udělá,“ řekla.

Další zprávy z regionu