Krajští radní vyjeli do Hrčavy, tématem jednání byly investice

Do Hrčavy dnes dorazili radní Moravskoslezského kraje. Cílem bylo řešit se zastupiteli problémy místního regionu i důležité investice. Společně si prohlédli školu i Trojmezí a potkali se s podnikateli. 

Hejtman a ostatní nakoukli i do třídy. Dětem přinesli malé dárečky. Foto: mr

Do obce, která sousedí se Slovenskem i Polskem, vyjeli dnes krajští radní. Na pořadu dne byly některé chystané i probíhající investice. Na začátku jednání převzal hejtman kraje Ivo Vondrák ocenění za podporu rozvoje Hrčavy a Trojmezí. „Toto poděkování za podporu obce Hrčava souvisí se skvělou spoluprací s Moravskoslezským krajem během mých dvou volebních období ve funkci starosty Hrčavy. Bez výborné spolupráce a snahy pracovníků a vedení kraje by Hrčava určitě neuskutečnila některé významné projekty, jako například rekonstrukci místní školy. Také by se u nás velmi těžce realizovalo množství kulturních akcí, které mají dnes už mezinárodní význam,“ řekl starosta Hrčavy Petr Staňo.

Jednou z nejdůležitějších krajských investic v tomto regionu je rozsáhlá rekonstrukce budovy v historickém jádru Jablunkova. Vznikne Muzeum Trojmezí, které k instalaci svých expozic využije Muzeum Těšínska.

Je tady krásně, ale chladno, říkali si radní za budovou školy na Hrčavě. Foto: mr

V srpnu tohoto roku začala v Trojmezí významná dopravní stavba. „Rekonstrukce a modernizace silnice II/474 Jablunkov- Návsí si z krajských peněz vyžádá téměř 40 milionů korun,“ řekl náměstek hejtmana Jaroslav Kania.

Krajští radní se ale dotkli i problémů, které sužují tento region. „Bavili jsme se třeba o kalamitě kůrovců a o související těžbě, přičemž těžká lesní technika likviduje místní komunikace. Dozvěděl jsem se také o problémech s kamiony, které také ničí cesty. Budu to řešit s Policií ČR,“ slíbil hejtman Ivo Vondrák.

Politici si pak prohlédli místní školu, podívali se na Trojmezí a setkali se s podnikateli.

Další zprávy z regionu