Křižovatka na Závodí bude bezpečnější

Na křižovatku spojující Jablunkov, Bocanovice a Dolní Lomnou se přesunuli dělníci a stavební stroje. Začala totiž plánovaná rekonstrukce, která zajistí pěším bezpečnější pohyb. Řidiče tady proto do října čekají omezení.

Křižovatka na Závodí v Dolní Lomné prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Foto: fm

Stavaři se před několika dny pustili do přestavby velké křižovatky na Závodí. Na místě vybudují chodník od zastávky Mlýny až za křižovatku a přibudou také dva přechody, které by měly zbezpečnit pohyb chodců.

„První přechod bude mezi zastávkami, druhý za křižovatkou ve směru na Bocanovice, v místech, kde bude končit nový chodník,“ popsala úpravy starostka Dolní Lomné Renata Pavlinová.

Projekt za dva miliony korun, který obec hradí jen deseti procenty a na zbytek čerpá dotaci z Evropské unie, počítá také s opravou autobusové zastávky, osvětlením zrekonstruovaného prostoru nebo i se zpevňovací opěrnou zdí pro jeden z okrajů cesty.

Na konci října by se tak cestujícím, kteří doposud vystupovali na zastávce Mlýny, mělo ulevit. „Lidé, kteří přijíždějí od Jablunkova autobusem a vystupují tam, mají pohyb po okraji cesty, hlavně když projíždí více aut, nepříjemný a někdy dokonce nebezpečný. To pak platí zejména v době, když děti jedou do, nebo se vrací ze školy,“ vysvětlila Pavlinová.

Další zprávy z regionu