Kvůli koronaviru se ruší akce a uzavírají školy

Riziko nákazy novým typem koronaviru zasáhlo do života obyvatel daleko více, než se předpokládalo. Z nečekaných prázdnin se radují děti, nikoho ale na druhou stranu netěší rušení akcí.

Pečlivá hygiena i desinfekční gely. To je základ prevence před nákazou koronavirem. Foto: mr

Bezpečnostní rada státu včera rozhodla, že se od středy 11. března dočasně ruší výuka na všech základních, středních a vysokých školách. Mateřské školy však zůstávají pro děti otevřené. Zároveň zakázala od úterních 18 hodin kulturní, sportovní i společenské akce s účastní nad sto návštěvníků. Kraj uzavřel i svá muzea.

V návaznosti na bezpečnostní opatření státu se ruší i některé akce v našem regionu, případně pořadatelé omezují počty diváků. Na aktuální situaci reaguje i město Třinec. Občanům, kteří jsou v nařízené karanténě, popřípadě si nemohou vlastními silami ani s pomocí příbuzných a známých zajistit základní potraviny, zprostředkuje informace o možnostech jejich zajištění. V případě potřeby se obracejte na odbor sociálních věcí magistrátu, oddělení sociální pomoci, tel. 558 306 363.

Nadále platí zákaz návštěv ve všech nemocnicích a pobytových sociálních zařízeních.

Opatření proti šíření koronaviru se dotknou i zaměstnavatelů v regionu. Třinecké železárny a dceřiné společnosti budou své pracovníky informovat interní komunikační cestou a zavedeným služebním postupem.

Další zprávy z regionu