Letní kino zahájí film Děti Nagana

S prázdninami přichází do Třince i oblíbené letní kino. Pod širým nebem se návštěvníci pobaví u několika snímků, jako jsou například Děti Nagana, kultovní Top Gun: Maveric nebo třeba česká komedie Život pro samouky.

Letní pohoda u sledování filmů se vrací. Foto: kino

První promítání se koná poslední školní den, a to v pátek 30. června na atletickém stadionu STaRS v 21.30 hodin. „Prázdniny zahájíme projekcí filmu Děti Nagana. Sportovní fandy jistě potěší, že na místo dorazí nejen naši Oceláři, ale i účastník Nagana Robert Reichel,“ prozradila ředitelka kina Kosmos Regina Szpyrcová. Autogramiáda začne ve 20 hodin. „Diváci se mohou těšit na rozhovory s hráči, děti na setkání s dráčkem Werkáčem, podívají se také na mistrovský pohár,“ doplnila ředitelka. Dorazit by měli Aron Chmielewski, Erik Hrňa a Zbyněk Irgl.

Pokračovala, že vzhledem k tomu, že komedie jsou u třineckých diváků nejoblíbenější, dominují programu celého letního kina. „Nejvíce smíchu diváci zažijí u kina, kde si budou moci užít hereckých komediálních výstupů u snímků Přání k narozeninám, Invalida, Vstupenka do ráje, Ostrov nebo Život pro samouky,“ doporučila Regina Szpyrcová.

Nebude ale chybět i trochu napětí u hororu a úsměv či adrenalin u Top Gun: Maverick. Kino chce dopřát jedno noční představení také malým divákům. Pohádka Kocour v botách: Poslední přání zakončí letošní sezonu u kina v pátek 1. září ve 21 hodin.

Promítání se uskuteční koncem června a v červenci vždy ve 21.30, v srpnu a září pak ve 21 hodin. Projekce se uskuteční před kinem, za kinem a na atletickém stadionu STaRS. „To, jestli se bude promítat na travnatém kopečku za kinem, nebo na dlážděném prostoru před kinem, ovlivňuje hlavně počasí. Vždy budeme diváky s dostatečným předstihem informovat na našem facebookovém profilu a na webu,“ upozornila ředitelka.

Další zprávy z regionu