Lidé poznají Český Těšín

Cyklus poznávacích procházek připravuje na léto pro občany a návštěvníky Českého Těšína Městská knihovna v Českém Těšíně. První je na programu již v sobotu 5. června.

Městská knihovna připravuje poznávací procházky. Ilustrační foto: th

Zajímavých, a přitom málo známých míst je v Českém Těšíně spousta. Zájemcům se otevírá možnost seznámit se s nimi.

„Několik procházek městem za doprovodu kvalifikovaných průvodců či odborníků na jednotlivá témata se uskutečnilo už vloni. Setkaly se s velkým ohlasem,“ uvedla ředitelka Městské knihovny Jana Galášová.

Letos Městská knihovna ve spolupráci s Muzeem Těšínska připravila 14 komentovaných prohlídek. „Cyklus zahájíme tématem Těšín – město knih. Knižní kultura má v Těšíně bohatou historii a zároveň široké zázemí od dob monarchie až po současnost, ať už se jedná o tradici tiskárenskou, knihovnickou, knihkupeckou, či nakladatelskou,“ poukázala ředitelka.

Příchozí navštíví instituce, které jsou nositelkami této tradice, a poslechnou si odborný výklad. První procházka se bude konat v sobotu 5. června, sraz je u Čítárny a kavárny Avion v 9.30 hodin.

„Hned na prvním místě se příchozí seznámí s historií kavárny Avion – tou legendární i tou současnou. Nahlédneme do knihovny Silesia i do Městské knihovny a také navštívíme místa tiskárenské, knihkupecké i nakladatelské tradice,“ přiblížila Jana Galášová.

Další zprávy z regionu