Lidé se mohou zapojit do národní sbírky zlozvyků

Jiný kraj, jiný mrav, jiný stát, jiný zlozvyk. Kateřina Šedá se rozhodla zmapovat, jak jsou na tom se svými zlozvyky obyvatelé napříč celou naší zemí. Své zlozvyky mohou prozradit i obyvatelé našeho regionu.

Kateřina Šedá zjišťuje, jaké mají lidé zlozvyky. Foto: pořadatelé

Do projektu se zapojila i Knihovna Třinec, která autorku pozvala na besedu. Bude se konat v úterý 16. května v 16 hodin v Café Maroszek.

Národní sbírka zlozvyků je otevřeným projektem, do kterého se může zapojit každý zájemce. „Autorkou je světoznámá umělkyně Kateřina Šedá. Oslovila nás, zda bychom se i my nezapojili. Tímto projektem jsme byli naprosto uneseni. Nejvíce z toho důvodu, že náš kraj je natolik zajímavý a jedinečný, že můžeme přispět naprosto ojedinělými zlozvyky. Samozřejmě mohou být i po naszymu. Ještě více tak přiblíží náš region,“ je přesvědčena mluvčí knihovny Adéla Majerová.

Knihovna tak vyzývá nejen své čtenáře, ale všechny obyvatele regionu, aby se stali tvůrci největší on-line databáze zlozvyků! Jak na to? „Zájemci mohou jít na adresu www.sbirkazlozvyku.cz anebo osobně do Informačního centra v Třinci, kde obdrží jednoduchý přihlašovací formulář. Do něj napíšou zlozvyk svůj, svých blízkých, podřízených, nadřízených anebo někoho z rodiny. Slibujeme, že se nepřestanou smát a pomůžou zavrtat se hlouběji do duše českého národa!“ vyzývá mluvčí.

Další zprávy z regionu