Lidé se vrací v čase, obchvat kvůli uzávěře jako by nebyl

Lidi z Nebor a Oldřichovic, ale také řidiče bude tento týden trápit dopravní uzávěra. Kvůli opravám je uzavřeno napojení na obchvat. Na starou cestu se tak vrací kamiony.

Těžká doprava opět proudí přes Nebory a Oldřichovice. Foto: mr

Ředitelství silnic a dálnic  provádí opravu povrchu na silnici I/68 v Neborech. Kvůli ní je ode dneška do neděle 11. listopadu 2018 uzavřen úsek od křižovatky se „starou“ I/11 pod neborovským kopcem až po připojení na obchvat.

„Obyvatele Nebor a Oldřichovic tak čeká krátkodobý návrat do doby před spuštěním obchvatu, neboť objízdná trasa bude vedena po staré silnici přes městskou část Nebory a Oldřichovice až po okružní křižovatku u čerpací stanice Shell. Odtud budou řidiči navedeni na obchvat,“ upřesnila mluvčí třineckého magistrátu Šárka Szlaurová.

Na opravovaný úsek smí jen auta s povolením. Foto: mr

Do dočasně uzavřeného úseku je do pátku 9. listopadu 2018 umožněn vjezd pouze vozidlům Integrovaného záchranného systému, autobusům a vozidlům s povolením stavby. Majitelé tamních rodinných domů takovéto „povolenky“ obdrželi v dostatečném předstihu. V sobotu a v neděli 10. a 11. listopadu bude provoz na opravované části silnice zcela uzavřen i pro autobusovou dopravu, a to až do nedělních 17. hodin.

Investor i zhotovitel děkují řidičům za pochopení a trpělivost.

Další zprávy z regionu