Lidé v Oldřichovicích se mohou těšit na moderní sportoviště

Nečekané a velice vítané. Tak zhodnotili zastupitelé Třince fakt, že se Tělovýchovné jednotě v Oldřichovicích podařilo získat dotaci na výstavbu sportovního a volnočasového centra.

Výstavba sportovního centra v Oldřichovicích jde podle plánů. Foto: mr

Dotaci poskytne Tělovýchovné jednotě v Oldřichovicích Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR ve výši 22,7 milionů korun. Náklady na stavbu přesáhnou 32 milionů korun. Město Třinec navíc na svém posledním zasedání tělovýchově přikleplo další částku přesahující pět milionů korun. Zbytek prostředků si musí TJ obstarat sama.

Tělovýchovná jednota Oldřichovice usiluje o stavbu sportovního a kulturního centra několik let. Až nyní se jí ale podařilo získat dotaci. „Už před pár lety vznikl nápad postavit v Oldřichovicích novou halu, sportovní a kulturní centrum. Vypracovali jsme projekt, získali stavební povolení a samozřejmě jsme zažádali o dotaci, protože vlastní prostředky na tak velkou akci nemáme,“ vysvětloval loni třineckým zastupitelům předseda TJ Oldřichovice Česlav Marek.

„Před volbami jsme slibovali, že se budeme starat o naše příměstské části. Myslím, že schválením dotace plníme naše slovo,“ obrátila se na přítomné na posledním jednání zastupitelstva primátorka Třince Věra Palkovská. Cení si toho, že TJ Oldřichovice se dokázala postarat o financování stavby. „Původně nás TJ Oldřichovice žádala o pět milionů, ale nestačilo by to. Částku jsme navýšili na 5,4 milionu. Objekt za více než 30 milionů si podporu určitě zaslouží,“ doplnila třinecká primátorka a zastupitelé návrh všemi hlasy podpořili.

Více informací si můžete přečíst v dnešním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu