Jídlo nepřipravovali žádní šéfkuchaři, ale pracovníci organizací, které v Třinci pomáhají lidem. Navařili polévky, napekli i moučníky a pak už čekali na příchozí, kteří ochutnávali a také vybírali tu nejlepší polévku.
Do hodnocení se pustila i odborná komise v čele s účastnicí soutěže MasterChef Evou Tomečkovou. „Polévky jsou určitě na lepší úrovni, než byly loni. Hodnotíme nejen chuť a vzhled, ale i složení a výživovou hodnotu. Za sebe mohu říct, že jsem si pochutnala,“ chválila Eva Tomečková.
Akci moderovala oblíbená zpěvačka a herečka Renata Drössler. I ona chodila od stánku ke stánku a ochutnávala. „Zahřejí, posilní a ještě k tomu jsou dobré. Fakt nevím, kterou bych ocenila jako nejlepší. Dobré jsou všechny,“ usmála se zpěvačka.
A jak to nakonec dopadlo? „Po pečlivém zhodnocení všech dvanácti polévek vybrala naše porota jako nejlepší podzimní polévku od Housing First Slezská diakonie, která okouzlila svou chutí a kreativitou. Druhé místo obsadil odbor sociálních věcí třineckého magistrátu se svou frankfurtskou. Na třetím místě skončila Komunita neslyšících a nedoslýchavých Třinec se svou výbornou polévkou ze zahrádky s vůní lesa,“ prozradili pořadatelé.
Veřejnost vybrala jako vítěze Slezskou diakonii, Archu Třinec. Její pracovnice připravily asijskou polévku nazvanou Dračí dech. Stříbrnou medaili udělila Housing First Slezská diakonie a její podzimní polévce. Bronz si odnesla Slezská diakonie BETHEL Třinec a její žampiónový krém.