Lyžařská sezona končí, vleky ale jedou ještě v Mostech

Ve většině areálů v našem regionu je lyžařská sezona již ukončena. Výjimkou je Ski areál Mosty u Jablunkova, kde je stále dostatek sněhu. Pokud počasí dovolí, lyžovat se tam bude možná i na Velikonoce.

Vedle tráva, na svahu ale je ještě sněhu dost. Foto: Robert Mročka

Letošní lyžařská sezóna nepotěšila majitele lyžařských areálů. Začala poměrně pozdě a skončila brzy. Pokud si ale ještě chcete užít sjezdařiny, máte šanci. Ve Ski areálu Mosty u Jablunkova mají totiž ještě na sjezdovce půlmetrovou vrstvu sněhu, která se, zdá se, dnešním sněžením ještě navýší.  „Takže je docela možné, že pokud nám bude přát počasí, budeme jezdit i na Velikonoce. Každopádně tento víkend vleky pojedou určitě,“ ubezpečila tamní vlekařka.

Pauza třeba na horkou čokoládu vždy přijde vhod. Foto: Pavla Mročková

O víkendu dorazilo do Mostů jen nevelké množství lyžařů.  „Sjezdovka je upravená perfektně. Je to tvrdé, rychlé, prostě skvělé. A občas mám svah skoro celý jen pro sebe,“ by spokojen jeden z lyžařů. Třebaže lidem mráz štípal do tváří, sportovat vyjela nejedna rodina s malými dětmi.  „Je to super, mamka mi už koupila asi tři horké čokolády. Je mi sice trochu zima, ale nestojím fronty a jezdím jak blázen,“ radoval se osmiletý Dominik, který dorazil s rodiči z Třince.

Provozovatelé areálu upozorňují, že pokud chcete přijet lyžovat, ověřte si raději na webu, zda vleky jezdí. Podmínky se totiž již mohou měnit ze dne na den.

Další zprávy z regionu