Lyžařský areál Armáda po šesti letech ožije

Den D je tady. Dnešek hodně napoví, zda se rozjede dvousedačková lanovka v lyžařském areálu Armáda v Dolní Lomné. Ovšem nejen na získání potřebných povolení vše závisí. Svou roli bude hrát i počasí.

Práce na nové lanovce v areálu Armáda v listopadu finišovaly. Foto: tm

Když vše dobře dopadne, lyžaři by se tak do areálu vrátili po šesti letech. Naposledy se zde lyžovalo v sezoně 2012/2013. „Prvně musíme dotáhnout legislativní náležitosti, které chceme zvládnout k 18. prosinci,“ řekl provozovatel areálu Petr Masopust. „Musíme dostat povolení od Drážního úřadu, ale téměř všechny kroky pro to máme udělány, některé doděláváme. Přes Vánoce pak chceme areál chystat po sněhové stránce. Ovšem musí být mráz, což neovlivníme,“ řekl Petr Masopust.

Stavební práce kvůli nové lanovce zvládali v létě i na podzim v pohodě. „Horní stanice lanové dráhy je hotová, dolní také, sloupy stojí, sedačky se věšely na přelomu listopadu a prosince, aby se mohla udělat zatěžkávací zkouška. K té došlo 16. prosince. Na lanovce jsme vozili barely s vodou,“ upřesnil provozovatel s tím, že se jedná o repasovanou dvousedačku z Rakouska, která ale nepojede v plném zatížení jako tam. Kapacitně budou využity tři čtvrtiny sedaček, což představuje přepravu 800 lidí za hodinu. Délka lanovky je skoro jeden kilometr.

Více se dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

 

Další zprávy z regionu