Mažoretky čeká boj na Evropě

Spousta dřiny a pak velký úspěch, mažoretky Rozetky z klubu Domu dětí a mládeže Třinec zažívají vrcholnou sezonu. Po vítězství na mistrovství ČR se kvalifikovaly na mistrovství Evropy. Dívky ukázaly, že i hutnické město může být líhní tohoto estetického sportu.

Mažoretky z Třineckého domu dětí a mládeže. Foto: DDM

Mistrovství se bude konat od 22. do 26. června v chorvatském Zadaru. „Úspěch je to pro nás obrovský, radost veliká, ale taky nemalá starost, jak zajistit náklady na výjezd této skupiny, která by měla reprezentovat náš domeček a celé město Třinec,“ raduje se a zároveň i strachuje zástupkyně ředitele domu dětí a mládeže Jana Hrubcová.

Připomenula, že mistrovství ČR se konalo v květnu v Hradci Králové. „Konkurence tam byla obrovská, v hobby kategorii se představilo na 1 600 mažoretek a v profi kategorii přes 2 000 soutěžících. O to více si našeho úspěchu cením,“ dodala.

Kdo by chtěl naše šikovné mažoretky vidět na vlastní oči, může se přijít podívat už zítra, tedy ve čtvrtek 2. června, v 18.30 do haly STaRS. Dívky tam předvedou svou soutěžní choreografii.

Další zprávy z regionu