Metalová kapela Suffer Age z Nýdku pokřtí desku

Příznivci tvrdé muziky si jistě nenechají ujít křest desky nýdecké kapely Suffer Age. Bude se konat v sobotu 23. března v jablunkovském klubu Rock Café Southock.

Metalová kapela plánuje křest své nové desky. Foto: archiv

Suffer Age představí své nově nahrané EP spolu s hosty – Ozzy Osbourne (revival) a Inner Empire. Akce začíná v 18 hodin.

Kapelu Suffer Age založili dva sourozenci z Nýdku v roce 2007. „Vlastně jsme si tím splnili svůj sen. Od malička jsme poslouchali metal, hlavně Ozzyho (proto jsme si jeho „dvojníka“ pozvali i na náš křest). Nejprve jsem začala hrát já, později se přidal bratr – na kytaru a myšlenka založit si vlastní kapelu byla na světě. Ze začátku jsme hráli jen tak ve zkušebně, kde se prostřídala spousta začínajících hudebníků. Později jsme hráli po klubech a různých akcích. Ale život šel dál, já otěhotněla a bratrovi se stal úraz. Činnost kapely jsme na čas utlumili. Teď se ale vracíme v plné parádě, byť došlo zase k menším změnám,“ usmála se Martina Hrušková, která obstarává klávesy.

Kapela tak opět plánuje další koncerty v ČR i na Slovensku. Že to myslí vážně, dokazuje i vydáním nového EP. „Jsme metalová kapela a dříve jsme zpívali pouze anglicky. To se ale nyní trochu mění. Chceme experimentovat jak s hudbou, tak s texty. Na angličtinu jsme nezanevřeli, ale nazpívali jsme písničky i v češtině a slovenštině,“ pokračoval kytarista Michal Roška. Kapela, která momentálně hraje ve složení: Juraj „Tauro“ Holéci – zpěv, Michal „Zakki“ Roška – kytara, zpěv, Vítězslav Zawada bicí, Dominik Bernkopf – baskytara a Martina Hrušková – klávesy, má nyní větší ambice, míří na více akcí a hodlá rovněž vydávat častěji nový materiál. Věří, že lidé mají metal pořád rádi.

Další zprávy z regionu