Milíkov chystá modernizaci budovy Tělovýchovné jednoty

Na nové zázemí se mohou těšit nejenom milíkovští fotbalisté. Obec má v plánu zmodernizovat budovu Tělovýchovné jednoty.

Budovu Tělovýchovné jednoty čeká renovace. Foto: ba

Na fotbalovém hřišti a v budově Tělovýchovné jednoty se během roku koná hned několik společensko-kulturních akcí. Vedení Milíkova se proto rozhodlo, že zázemí sloužící nejenom místním fotbalistům zrekonstruuje.

„V budově schází například bezbariérové sociální zázemí. Kdo chce na toaletu, musí sejít po schodech dolů, což je pro imobilní lidi v podstatě nemožné. Během velkých obecních akcí konajících se na hřišti návštěvníci proto využívají i mobilní toalety anebo záchody v sousedním Domě PZKO,“ vysvětlila starostka Milíkova Eva Kawuloková.

V přístavbě budovy by mělo vzniknout odpovídající sociální zázemí, místnost pro bufet a skladovací prostory, fotbalové kabiny se stanou průchozími. První patro, v němž je klubovna, zůstane beze změn.

„Už máme připravený projekt i stavební povolení. Letos se nám dotaci získat nepodařilo, na jaře příštího roku se s žádostí o dotaci obrátíme na ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy,“ dodala Kawuloková. Celkové náklady na modernizaci budovy jsou předpokládány ve výši kolem 5 milionů korun.

Další zprávy z regionu